În perioada 18-27 octombrie, la Sibiu se sărbătoresc Zilele Culturii Maghiare. O săptămână întreagă de evenimente cu scopul de a întări și uni comunitatea maghiară. Sunt pregătite o serie de evenimente culturale, cum ar fi concerte, prezentări, teatru, seară sportivă și inevitabilul bal al strugurilor.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la Casa Millennium și va fi urmată de o inaugurare, un concert susținut de celebrul Tamás Gábor care va fi prezent atât la Mediaș cât și la Sibiu, un concert Vivat Bacchus, o slujbă festivă și comemorarea revoluției din 1956. De asemenea, va fi o prelegere pe tema inteligenței emoționale, balul strugurilor, o seară sportivă iar la sfârșitul șirului de evenimente vor fi prezenți membrii teatrului Metamorf din Ungaria.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele din cadrul programului. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Mediaș, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania org. jud. Sibiu, Asociația culurală Gyöngyvirág și UTDM Mediaș.