Persoanele cu dizabilități și-au sărbătorit ziua, în 3 decembrie, la un bal organizat special pentru ele. 

 
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, sub motto-ul “Egalitate – Echitate”, la Căminul Cultural din Biertan, a fost organizată prima ediție a Balului Persoanelor cu Dizabilități.
Evenimentul, la care au participat 250 de persoane, beneficiari și salariați ai centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap, a fost organizat de către CIA Biertan, în colaborare cu CIA EP “Nicolae Popoviciu” Biertan, CRRPH Dumbrăveni, CITO Dumbrăveni, CRRPH Mediaș şi CITO Mediaș, cu sprijinul primarului comunei Biertan, Mircea Dragomir.
Cuvântul de deschidere i-a aparţinut directorului general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, care a subliniat faptul că “ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolare, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi toţi să acceptăm faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt un plus de valoare pentru fiecare comunitate, că acestea au nevoie sa fie vizibile, înţelese şi tratate cu empatie, căldură şi dragoste”.
Fiecare centru a prezentat câte un program artistic. Pe scenă au urcat Ramona Moldovan şi Olentina Csany, beneficiare la CITO Mediaş, alături de colegele lor de la trupa “Rebelele”, Mihai Grecu și Viorel Stoica, rezidenţi ai Centrului de Plasament Agârbiciu, care au colindat audienţa. Ioana Gheaja, surpriza serii, a dat startul muzicii de petrecere, în sala care aproape că a devenit neîncăpătoare. Beneficiarii de la CIA Biertan au recitat poezii şi au colindat, beneficiarii de la CRRPH Dumbrăveni au susţinut un moment artistic de Crăciun, iar cei de la CITO Dumbrăveni au colindat şi au oferit un moment de dans, respectiv un vals. După ce și-au mai tras sufletul, beneficiarii au pornit din nou la joc pe muzica lui Sergiu Paşcalău.
O echipă de bucătari, din cadrul centrelor pentru Adulţi, coordonată de Vasile Popovici – bucătar în cadrul CITO Dumbrăveni, a pregătit 2.000 de sarmale care au fost oferite participanților.
Evenimentul a fost prezentat de către Ovidiu Popa, angajat al CIA Biertan, și Raluca Răduțiu, voluntar în cadrul CIA Biertan.