Primăria Sibiu continuă igienizarea spațiilor publice circulate și începe și dezinfecția în cartierele de blocuri.

 

De sâmbătă, 28 martie, operatorul contractat de Primăria Sibiu a început igienizarea și în cartierele de blocuri.

“Se va interveni pe rând în aceste zone, urmând să se igienizeze toate spațiile comune dintre blocurile de locuințe, accesurile în blocuri, trotuare, alei, etc. Igienizarea se va face prin pulverizarea unei soluții de hipoclorit de sodiu, substanța cu eficiență dovedită de specialiști COVID-19, în concentrația indicată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Sâmbătă, s-a intervenit în cartierele Dioda și Hipodrom. Luni, 30 martie, echipele vor acționa în cartierul Ștrand și Valea Aurie, iar marți, 31 martie, se va efectua operațiunea în cartierul Vasile Aaron. Celelalte cartiere de blocuri vor fi igienizate în cursul zilei de miercuri și joi.

În paralel se continuă cu igienizarea spațiilor publice pietonale. Zilnic, următoarele tipuri de zone sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de hipoclorit de sodiu, conform recomandărilor, testat și confirmat ca eficient împotriva virusului: trotuare și alei, zone pietonale, pasaje și scări, stații de autobuz.

Acțiunile de dezinfecție se vor desfășura între orele 10 – 18, iar realizarea efectivă a operațiunilor va fi verificată în teren de inspectorii Serviciului Salubrizare.