Muzeul Național “Brukenthal” invită publicul să exploreze orașele lumii, în cadrul unei expoziții online.

 

Expoziția “World in Photography”, disponibilă la link-ul http://www.brukenthalmuseum.ro/virtuale/world_photography, prezintă fotografii păstrate în colecția de Grafică documentară a Muzeului Național “Brukenthal” – Muzeul de Istorie Casa Altemberger și fotografii din colecția personală a lui Louis Guermond.

Realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX, imaginile selectate au fost realizate în ateliere fotografice situate în mari orașe ale lumii (Londra, Glasgow, Paris, Viena, Praga, Odessa, București, dar și Havana, Buenos Aires sau Istanbul) și acoperă tematic următoarele subiecte distincte: vederi generale ale orașelor lumii, străzile, clădirile, statui și poduri din orașele lumii, castele, vapoare, animale la târg.

Un loc aparte este destinat portretelor (copii, femei, bărbați, grupuri) subiectul cel mai des întâlnit în portofoliile atelierelor fotografice. Imaginile au călătorit de-a lungul timpului spre Sibiu, fiind astăzi scoase la lumină și prezentate celor curioși de a vedea lumea din fotografii și lumea fotografiei.