Timp de peste patru ore s-au luptat pompierii cu flăcările, noaptea trecută. Un incendiu a izbucnit în jurul orei 2 în zona Lunca Seviș, la ieșirea din Sibiu, la un atelier meșteșugăresc aflat în cadrul unei ferme cu animale.

“În jurul orei 2:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină la ieșirea din municipiul Sibiu, în zona Lunca Seviș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la un atelier meșteșugăresc aflat în cadrul unei ferme cu animale La fața locului s-au mobilizat prompt două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Intervenția rapidă a salvatorilor sibieni în colaborare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie a condus la localizarea promptă a incendiului, astfel înlăturând-se  pericolul de propagare la vecinătăți. Peste patru ore, pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului”, a explicat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Potrivit acesteia, au ars atelierul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp și circa 15 tone de fân.
Au fost salvate și evacuate din ferma aflată în vecinătate 60 de păsări, 34 de porci, 30 de oi, 20 capre și opt viței.
De asemenea a fost salvat și un autoturism aflat lângă atelier. 
Conform ISU Sibiu, cauza probabilă de izbucnire a incendiului determinată de pompieri a fost efectul termic a unui coș de fum neprotejat corespunzător.