Peste 200 de poliţişti sibieni vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor catolice și a zilei de 1 Iunie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

“Poliţiştii vor acționa pentru prevenirea evenimentelor cu caracter antisocial, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru salvarea de vieți. În intervalul 29 mai – 1 iunie a.c., pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor. În acţiunile desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică în această perioadă sunt implicaţi, zilnic, peste 200 de poliţişti sibieni, alături de poliţişti din structura de poliţie transporturi, de jandarmi și polițiști locali”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Poliţiştii sibieni vor acţiona pentru a verifica respectarea prevederilor legale valabile în starea de alertă, pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora.

Potrivit lu Lazăr, modul de acțiune este unul în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe drumurile naţionale și judeţene, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave. În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, și triaje de cale ferată.