Până astăzi, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 505 persoane (dintre care 472 adulți și 33 copii). Dintre ele, au fost declarate vindecate și externate 399 de persoane, iar 42 persoane au decedat.

Astăzi, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 1859 de persoane izolate și 28 de persoane în carantină.

“Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 115 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2″, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Trei persoane plasate în carantină, după ce nu au respectat măsura izolării la domiciliu

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 26 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 82 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

“Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de ieri, 31 mai a.c., polițiștii sibieni împreună cu efective ale poliției locale și ale jandarmeriei au desfășurat 44 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 1.276 de persoane și o societate comercială / PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost identificate trei persoane care nu au respectat măsura izolării. Cu această ocazie s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei, persoanele în cauză fiind conduse într-un centru de carantină din județul Sibiu”, a explicat Ștefan.