Anul acesta, la 1 iulie, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” sărbătorește 100 de ani de existenţă a învăţământului militar românesc la Sibiu. Începuturile instituției în vechiul burg de pe malurile Cibinului sunt strâns legate de Marea Unire din 1 decembrie 1918, prin sprijinul oferit la îndeplinirea obiectivelor stabilite la Alba Iulia.

 

Cu această ocazie, în perioada 30 iunie – 2 iulie, va avea loc expoziţia foto-documentară „1920 – 2020, 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu”, eveniment pus în scenă în spaţiile Centrului de Informare Turistica din Piaţa Mare. Expoziția, al cărei vernisaj va avea loc, miercuri, 1 iulie, la ora 11, aduce în prim plan aspecte relevante privitoare la istoria de 100 de ani la Sibiu a uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ militar românesc.

De asemenea, în zilele de 30 iunie şi 1 iulie, în intervalul orar 20 -23, vor avea loc, pe clădirea Muzeului Național “Brukenthal”, proiecții cu imagini reprezentative din activitatea academiei.

 

Sursa: Realitatea de Sibiu