Șoferul unui autobuz și un pasager ce se afla în mijlocul de transport au fost amendați de polițiști, pentru nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

Ieri, polițiștii locali au verificat 186 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care: una pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție de către conducătorul auto și una pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei. 

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 650 de persoane (dintre care 605 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 484 de persoane, iar 52 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea un număr total de 4 persoane au fost re-infectate dintre cele care au fost vindecate și externate, până în prezent.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 959 de persoane izolate și 23 de persoane în carantină.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 52 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 101 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 28 iunie, polițiștii sibieni au verificat 835 de persoane și  26 de SC/PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.