INS: Numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu aproape trei mii în primul trimestru, față de cel anterior, dar este în continuare (38.400) cu mult sub nivelul din anii trecuți. Cele mai multe, în industria prelucrătoare, iar cele mai puține în industria extractivă.

Institutul Național de Statistică precizează că față de acelaşi trimestru al anului 2020, numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 3.400. 

În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante (8.300), cu o valoare a ratei de 0,76%. Sectorul bugetar a însumat puţin sub o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 5.600 de locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 5.500 de locuri vacante în administraţia publică, iar 1.000 de locuri vacante în învăţământ. Cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă şi alte activităţi de servicii (40 pentru fiecare în parte), respectiv în tranzacţii imobiliare (50). 

Față de trimestrul precedent, cele mai relevante creşteri ale numărului locurilor de muncă vacante au fost înregistrate în activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (+900), industria prelucrătoare (+800), construcţii (+600), respectiv în distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+500). Cele mai semnificative scăderi, în comerț (-800). 

Faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în comerţ (-1.900), respectiv în industria prelucrătoare (-1.000). La polul opus, creşteri mai relevante au fost în activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (+400).

Articolul precedent707 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorParchetul Tribunalului Sibiu: “Mai mulți șoferi contravenienți ar fi sponsorizat echipa de fotbal a IPJ Sibiu pentru a nu fi sancționați”