Românii de la sate nu se înghesuie să-și ia pastilele cu iod spre care a îndemnat recent ministrul sănătății Alexandru Rafila. În timp ce unii abia au auzit de iodura de potasiu, alții ar vrea să ia, doar că au depășit vârsta maximă anunțată de oficiali. Mai mult, în unele farmacii de la sate pastilele nici măcar nu au ajuns.

La Pietroasele, tema pastilelor cu iod este tot mai intens dezbătută, iar oamenii nici nu știu pentru ce se folosește sau cum ar trebui să fie luate în caz de incident nuclear. Cei mai mulți știu doar vârsta pentru care este recomandată, însă nimic despre cum acționează aceasta.

Oamenii nu vor să audă nici în ruptul capului de pastile, însă cei mai interesați de subiect sunt chiar cei trecuți de vârsta de 40 de ani, care nu înțeleg de ce ei nu au voie să ia iodură de potasiu.

În cee ce privește farmaciile, aproape niciun locuitor din această zonă nu a făcut cerere la farmacie pentru a lua iodura de potasiu și, oricum, în cele mai multe farmacii nici măcar nu au ajuns comprimatele. 

Articolul precedentRăzboi în Ucraina, ziua 175. Rusia denunţă sabotajul ucrainean din Crimeea
Articolul următorSchimbare importantă la WhatsApp – Ce nouă funcție va avea aplicația