Un volum despre istoria vastă a Văii Oltului și a localității Călimănești va fi lansat vineri, 23 noiembrie, de la ora 13, în foaierul Corpului B al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Cartea “Călimănești, între istorie, mit și legendă”, o antologie de texte literare și istorice, este semnată de bibliotecarul Mihaela Dobrescu.
Evenimentul de vineri se va desfășura în prezența dr. Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, și a dr. Florinel Constantinescu, primarul localității Călimănești. Vor vorbi despre carte prof. dr. Tiberiu Costăchescu, de la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, și prof. univ. dr. Ilie Moise, de la Institutul de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, Sibiu.
Cititorii sunt invitați la un dialog deschis despre ceea ce înseamnă identitatea și memoria poporului român, admirabil surprinse în operele unor autori cunoscuți. Alexandru Vlahuță, Nicolae Iorga, Dimitrie Bolintineanu, V. A. Urechea, Iuliu A. Zanne, Neagoe Basarab, Vasile Alecsandri, C. Rădulescu-Codin, George Coșbuc ori B. P. Hașdeu sunt doar câteva personalități ale spațiului cultural românesc, pe care Mihaela Dobrescu dorește să le pună în evidență în această culegere de texte. Autorul aduce la lumină câteva elemente vizuale din arhiva personală, dar și alte imagini care aduc informații referitoare la subiectul abordat. Astfel, cartea cuprinde elemente geografice, istorice și literare care pun evidență frumusețea inegalabilă a acestei zone de la sud de Carpați.
Lucrarea se adresează tuturor vârstelor, autorul dorind ca aceasta să fie un veritabil ghid de lectură al Văii Oltului. Este vorba despre „o rememorare a evenimentelor istorice ce au marcat teritoriul localității Călimănești, o aducere-aminte exprimată prin texte literare grăitoare, reprezentative și pentru această zonă, punctate prin mărturii istorice, fapte și legende întipărite în conștiința populară locală”, după cum menționează Mihaela Dobrescu în prefața volumului.

Articolul precedentExpoziție stradală „Sibiu – oraș al unirii”
Articolul următorBalerinii sibieni dansează la Făgăraș