Un incendiu a izbucnit luni dimineață la Uzina Mecanică Cugir, producătoare de muniție și armament. Conform ISU Alba, toți angajații au reușit să iasă din clădire, cu excepția unei femei, care era dată dispărută. Aceasta a murit.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Albă, incendiul a fost provocat de o explozie ce s-a produs într-un tunel subteran de testare.
La fața locului se află și un echipaj CBRN, (de intervenție chimică biologică, radiologică și nucleară), format din patru cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

“Echipa specializată de intervenție chimică, biologică, radiologică și nucleară din cadrul ISU Sibiu a fost solicitată pentru a interveni în sprijinul ISU Alba, în loc. Cugir, la fabrica de armament, acolo unde a izbucnit un incendiu, cu degajare mare de fum. În acest moment, echipajul CBRN al ISU Sibiu, format dintr-un ofițer și 3 subofițeri, sunt prezenți la locul intervenției, monitorizând permanent substanțele care se degajă ca urmare a arderilor, în vederea protecției personalului aflat în intervenție”, spune Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.
Uzina Mecanică Cugir este o filială a Companiei Naționale ROMARM, producătoare de muniție și armament, la care lucrează circa 1.000 de persoane.

Foto – Ziarul Unirea

Articolul precedentHC Sibiu a pierdut la un gol partida cu HCM Sighișoara
Articolul următorSibiul, de trei ori pe podium, la Gala Tineretului din România