Începând de la mijlocul acestei săptămâni, staff-ul administrativ al clubului sibian a fost completat cu Iuliu Mureșan.

În vârstă de 65 de ani, acesta are o vastă experiență în fotbal după cele aproape două decenii petrecute în funcția de președinte al grupării CFR Cluj, iar la FC Hermannstadt va fi director executiv.

Iuliu Mureșan a fost prezentat oficial la FC Hermannstadt în cadrul unei conferințe de presă.

Cu această ocazie, el a dezvăluit că a fost propus la gruparea sibiană chiar de antrenorul principal al acesteia, Vasile Miriuță, cu care a colaborat în două rânduri la CFR Cluj. ”Este o situație interesantă!E printre puținele ocazii când un antrenor propune un conducător și nu invers. De obicei, conducătorii aleg antrenorii, jucătorii, lotul ș.a.m.d., dar de data asta s-a întâmplat invers, Vasile s-a gândit la mine și la Răzvan Zamfir tocmai pentru că am colaborat bine de două ori la CFR”.

Iuliu Mureșan a dezvăluit cum a ajuns să ocupe funcția de director executiv la FC Hermannstadt: ”Mi-au plăcut cei din conducerea clubului. Vreau să precizez că nu am venit să dau pe nimeni afară, nu am venit să iau locul nimănui, de aceea încă de la Cluj, când am discutat, am propus să găsim o funcție. Sigur, vreau să contez la decizii, dar nu vreau să fiu președinte, de aceea am ales varianta să ocup funcția de director executiv, care mi se potrivește. Sper ca experiența mea din fotbal să ajute echipa. (…) Oamenii care investesc la club mi-au făcut o impresie foarte bună. Sunt oameni tineri, mult mai tineri decât mine. Sunt hotărâți să facă treabă bună, să continue proiectul și chiar să îl ridice la un nivel mult mai bun. Ăsta a fost un motiv pentru care am acceptat să vin”.

Noul director executiv al echipei sibiene a adăugat că a primit asigurări că lucrările la Stadionul ”Municipal” vor fi duse cu bine la bun sfârșit. Totodată, noul oficial al AFC Hermannstadt a afirmat că își dorește să contribuie la dezvoltarea fotbalului din Sibiu și s-a ferit să discute despre eventuale mutări la nivelul lotului de jucători:

”Gazonul este bun, tribuna e aproape gata, arată foarte bine. Am primit asigurări că lucrările vor continua la stadion, se vor face multe îmbunătățiri. E un proiect aprobat de Consiliul Local, de Primărie, și care va fi dus la bun sfârșit. Doresc ca fotbalul din Sibiu să urce la un nivel mai bun decât acum și, împreună, să facem performanțe. Nu trebuie să creștem presiunea pe jucători, le-am spus asta și lor, de aceea nu vreau să vorbesc despre schimbări la nivelul lotului. Obiectivul cel mai important este să câștigăm vineri primul meci și, după aceea, step by step, să adunăm puncte suficient de multe încât să ne prindă finalul de campionat pe un loc mai liniștitor decât cel de astăzi”.

Iuliu Mureșan este însoțit la Sibiu de un alt clujean. Răzvan Zamfir se va ocupa în primul rând de departamentul de scouting. ”Are un ochi foarte bun la jucători și va trebui să vedem unde e necesar să îmbunătățim, unde mai trebuie să găsim jucători, pe anumite posturi”, l-a caracterizat Mureșan.

”Mă bucur enorm de mult că domnii Mureșan și Răzvan Zamfir au venit la Sibiu. Îi felicit pe domnii acționari că au făcut alegerea asta. Au înțeles și ei, în sfârșit, că avem nevoie de oameni de fotbal, de profesioniști. Nu că n-ar fi fost! E Marius Lungu aici, la club, dar singur nu se poate. O alegere foarte bună! Mă bucur enorm de mult. Am mai lucrat cu dânșii. Doi profesioniști. Sunt sigur că împreună, așa cum a spus și domnul Mureșan, împreună cu băieții, vom salva echipa de la … Cuvântul ăla nu-l mai spunem. Vom rămâne în Divizia A”, a declarat, la rândul său, antrenorul principal Vasile Miriuță.

Articolul precedentProgramul “Periuța de dinți” se extinde la grădinițele din Copșa Mică
Articolul următorFC Hermannstadt joacă, vineri, la Pitești, cu FC Voluntari, în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii 1