Turneul de baschet de juniori Alpha Basketball Tour Sibiu, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat, între 15-17 noiembrie, la Sala Transilvania. Competiția a adunat la start mai multe echipe din generațiile 2009 și 2010, de la patru cluburi de baschet de juniori din țară. Tinerii baschetbaliști și-au demonstrat abilitățile și talentul atât în cadrul meciurilor, cât și la concursurile de aruncări libere și îndemânare.

 

Zeci de tineri baschetbaliști din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea și Sibiu s-au întrecut, sâmbătă și duminică, la Alpha Basketball Tour Sibiu 2019. Turneul a debutat încă de vineri, cu un meci amical între Alpha Sport Sibiu și CSU Sibiu, iar meciurile oficiale au început sâmbătă, la ora 10.

Două zile pline de baschet

 

Programul de sâmbătă a fost unul încărcat, cu meciuri programate pe parcursul întregii zile. Cei care au fost în tribunele sălii s-au bucurat de spectacol la cel mai înalt nivel, întrucât copiii s-au luptat pentru fiecare minge și au jucat cu multă dăruire. Turneul a fost reluat duminică, de la ora 9, cu ultimele meciuri rămase de disputat. Printre cele mai așteptate momente din cadrul turneului au fost partidele dintre echipele mini și baby baschet ale clubului organizator, Alpha Sport Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, dar și concursurile individuale. Dacă la Concursul de Îndemânare by Sigemo, participanții au încercat să scoată un timp cât mai scurt în momentul executării probei, la Concursul de Aruncări by Mondex tinerii baschetbaliști au trebuit să înscrie de la linia de libere. Concursurile au fost strânse și pline de suspans, iar Alex Ghișe, jucătorul Alpha Sibiu, a reușit să fie câștigător la amândouă. Astfel, Concursul de Îndemânare a fost câștigat de Alex Ghișe la generația 2010 și de Bernat Thomas (Cluj-Napoca) la generația 2009. La concursul de Aruncări, câștigători au fost: Kevin Calotă (Alpha Sibiu) la generația 2010 și Alex Ghișe la generația 2009.

 

U-BT locul 1, Alpha locul 2

 

Câștigătorul turneului, la ambele categorii de vârstă, a fost clubul U-BT Cluj-Napoca, urmat de pe locul 2 de Alpha Sibiu. Turneul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, clasamentul complet fiind următorul:

Generația 2010: locul 1 U-BT Cluj-Napoca; locul 2 Alpha Alb Sibiu; locul 3 Alpha Verde Sibiu; locul 4 Galdius Tg. Mureș.

Generația 2009: locul 1 U-BT Cluj-Napoca; locul 2 Alpha Sibiu; locu 3 Gladius Tg. Mureș; locul 4 Baschet Star Oradea.

„A fost un nou turneu de succes, iar acest lucru se datorează în primul rând copiilor, care au fost 100% dedicați și au făcut meciuri foarte bune. Am avut partide bune, unele foarte echilibrate, echipele fiind hotărâte să dea totul pe teren. Ne bucurăm, de asemenea, de entuziasmul publicului și de pentru sprijinul oferit copiilor pe tot parcursul turneului. Mulțumesc cluburilor pentru prezență și partenerilor care ne-au ajutat să organizăm această acțiune frumoasă”, a declarat Alexandru Hulpuș, președintele Alpha Sport Team Sibiu.

Articolul precedentO cisnădiancă de 19 ani, arestată pentru tâlhărie
Articolul următorDosar penal pentru o brașoveancă care nu avea permis de conducere corespunzător