Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta” din București, Radu Țincu, medic primar ATI ”Floreasca” și Emilian Imbri, manager al spitalului ”Victor Babeș” din Capitală au vorbit miercuri seară, în emisiunea ”Legile puterii” de la Realitatea Plus, despre pașaportul de vaccinare. 

Toți cei trei medici susțin importanța unui astfel de document, pe care îl văd ca o soluție pentru protejarea siguranței sanitare. 

”Cum ne-am simți dacă oameni din Africa ar veni în România fără nicio vaccinare?! Nu cred că este o discriminare, ci o politică menită să îmbunătățească siguranța sanitară a populației Europei”, a spus Țincu. 

”Este vorba despre sănătatea publică, a colectivității. Drepturile individului se opresc atunci când pune în pericol colectivitatea. Pașaportul este o încercare de a proteja UE și țările care doresc să se protejeze”, a subliniat și Imbri.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că o astfel de decizie riscă să devină discriminatorie atât timp cât nu are acces la vaccin toată populația. 

”Este bine să discutăm despre acest lucru, dar decizia ar trebui luată când toată lumea ar avea acces la vaccinare. În caz contrar, ar fi într-adevăr o discriminare”, a punctat Mahler. 

Citește și: ”Pașaportul COVID, tot mai aproape de a deveni REALITATE. Comisarul european Adina Vălean explică CUM va funcționa”

Articolul precedentCulisele statului paralel | Theodor Stolojan – premierul celor 400 de zile de echilibru dinamic VIDEO
Articolul următorLegile Puterii | Beatrice Mahler recomandă continuarea imunizării cu AstraZeneca: Complicațiile date de infecție pot fi mult mai severe