Muzeul din Dumbrava Sibiului a găzduit astăzi Summit-ul PPE. Printre cei prezenți s-au numărat Klaus Iohannis, președintele României, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Potrivit lui Ciprian Ștefan, directorul CNM ASTRA, aceștia au fost foarte încântați de Muzeu și s-au fotografiat având în spate atât muntele, cât și “marea”.
“Toţi liderii au fost foarte, foarte umani şi au perceput foarte clar mesajul nostru, fără a intra în sfera politică. Pentru noi, a fost o oportunitate evenimentul de la Muzeu şi nu un eveniment politic. A fost o onoare să îi avem pe liderii care decid soarta Europei în Muzeu. Au gustat din produse locale, sibiene, pentru că suntem Regiune Gastronomică Europeană. Cred că i-a încântat cel mai mult aerul. Dar şi timpul. Că timpul a fost după sufletul tuturor celor care au trudit ca acest eveniment să iasă foarte bine. Pe lângă asta, a contat foarte mult imaginea de la poza de familie. Adică să ai în spate o poză cu toată Europa… Ce au văzut în Muzeu… au ‘mare’, munte, toate formele de relief, cred că a contat foarte mult. E un eveniment unic în istoria Muzeului ASTRA şi va rămâne un eveniment unic în istoria acestei zone din România”, a spus Ciprian Ștefan, managerul CNM ASTRA Sibiu.

Pe 9 mai, de Ziua Europei, Muzeul ASTRA, a desfășurat un eveniment la care au putut participa doar participanții la Summit-ul PPE.

Evenimentul “Europa rurală” a fost o inițiativă de amploare, la care participă peste 100 de meșteri tradiționali din toată țara, implicați în cadrul a 40 de ateliere interactive diferite.

De asemenea, au fost organizate și două ateliere culinare interactive.

Articolul precedentIohannis a revenit în biroul său de primar. “În audienţă” l-a avut pe Macron
Articolul următorVIDEO | Donald Tusk, discurs în română: “M-am îndrăgostit de Sibiu!”