Ministrul de Interne Lucian Bode susține că incidentul grav de la Arad, în care un om de afaceri a murit după ce mașina în care se afla a sărit în aer, este un caz singular și că România este o țară sigură. Bode a mai afirmat că cei mai buni specialiști români anchetează controversatul caz și e convins că vor avea succes.  

Principalele declarații ale lui Lucian Bode:

“Am luat legătura cu instituțiile partenere cu MAI, cu Parchetul General.

Împreună am gestionat situația de la fața locului astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să identifice autorul sau autorii.

Ieri (duminică – N.R.) au fost finalizate cercetările la fața locului, dar vor continua în etapa de analiză a probelor. Ancheta continuă prin audierea martorilor, angajaților, rudelor. Analizăm imaginile de la fața locului, analizăm imaginile de pe traseul victimei pentru a-i prinde pe cei vinovați.

În istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de asasinare prin acest mod de operare, dar fără finalitate. Acesta este un caz singular. Cunosc profesionalismul instituțiilor statului român și de aceea vă spun că România este o țară sigură.”, a spus Lucian Bode.

Au fost găsite urme de explozibili?

SRI si MApN, prin laboratoarele lor, ne vor ajuta și ne vor spune despre ce a fost vorba acolo.

Luăm în calcul toate pistele, toate datele le are procurorul de caz, eu nu vă pot da toate detaliile.

Până la această oră, o serie de indicii duc spre ipoteza că explozia care a aruncat în aer autoturismul omului de afaceri și i-a provocat moartea a fost declanțată de un dispozitiv special conceput, nu a fost o defecțiune.

Din studierea epavei vehicucului nu este clar dacă explozia s-a produs în interior sau în texterior, dar faptul că deflagrația a avut loc după ce vehicolul era în mișcare sugerează faptul că dispozitivul ar fi fost detonat telefonic, de cineva care se afla în apropiere.

Sursa: Realitatea de Arad

Articolul precedentFenomene extreme, instabilitate puternică, grindină – Ce zone sunt afectate și cât mai ține vremea urâtă
Articolul următorVara vine cu vreme instabilă şi răcoroasă! Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni