În 14 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Thalia are loc cea de-a opta ediție a Galei Umanitare „CREDEM ÎN TINE”. Evenimentul aparține Asociaţiei Umanitare Alexandra Nanu – AUAN, înfiinţată în memoria Alexandrei Nanu și din aprilie 2015 și în memoria tatălui ei – Ioan Nanu. Prin această asociație este sprijinită educația copiilor/tinerilor între 6 și 19 ani, cu rezultate deosebite la învățătură și venit net/membru de familie mai mic de 800 lei.

„Datorită încrederii câștigate din partea dumneavoastră, AUAN s-a dezvoltat de la un an la altul tot mai mult. Ne desfășurăm activitatea în baza unor proiecte care se întind pe perioada unui an școlar. Proiectul AUAN pentru anul școlar 2018-2019 a cuprins 50 de beneficiari dintre care 27 bursieri (suma învestită direct în beneficiarii AUAN / 2018-2019 a fost de 108.277 lei, reprezentând 80% din totalul cheltuielilor asociației) și am început Proiectul AUAN pentru anul școlar 2019-2020 cu același număr de beneficiari, dintre care 21 bursieri și lista rămâne deschisă. În plus față de valoarea bursei, acolo unde a fost necesar, am decontat tratementele stomatologice/oftalmologice, inclusiv aparate dentare, ochelari, considerând că sunt afecțiuni care nu suportă amânare. Foarte multe donații primite de la membrii și simpatizanții AUAN s-au dus tot către beneficiarii AUAN, în funcție de necesitățile acestora”, spune Dorica Nanu, director executiv AUAN. 

De asemenea, asociația are grijă ca un număr de aproximativ 50 de copii să primească cadouri de Crăciun și Paște în valoare de 150 lei / beneficiar / fiecare sărbătoare menţionată. Unul dintre bursierii AUAN a învățat să cânte singur la chitară și pian, neavând alternativă. Atât de mare era pasiunea pe acest domeniu încât a fost sponsorizat cu o orgă în valoare de 4.000 lei. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate. 

La terminarea clasei a VIII-a, fiecare bursier AUAN primește, ca bonus, suma de 500 lei iar la terminarea clasei a XII-a, moment la care se încheie colaborarea cu AUAN, fiecare bursier AUAN primește suma de 1.500 lei pentru a-i fi de ajutor în următorul pas în viață. În acest an am avut șapte bursieri care au terminat clasa a XII-a, actualmente toți studenți.

Pentru realizarea acestor proiecte, AUAN desfășoară pe parcursul fiecărui an, campania „CREDEM ÎN TINE”, în scopul strângerii de fonduri și se încheie cu o Gală Umanitară, organizată în luna decembrie împreună cu Asociația Internațională de Tineret „Become” şi realizată de naistul Radu Nechifor. În cadrul fiecărei Gale, domnul Helmut Detschelt din Vancouver Canada – membru de onoare AUAN, a acordat o Diploma de Excelență și un Premiu în valoare de 5000 lei, unui tanar, indiferent de situația lui materială, ce s-a remarcat la nivelul comunității prin rezultate școlare sau aptitudini deosebite. Este, pentru toți tinerii, un exemplu de ce pot realiza, prin forțe propri, atunci cand pot și vor.

În acest an 2019 va avea loc cea de-a opta ediție a Galei Umanitare „CREDEM ÎN TINE”, pe data de 14 decembrie, ora 19, sala Thalia Sibiu, unde cât mai mulți sibieni sunt așteptați.

Imagine

Articolul precedentSibienii își pot testa gratuit plămânii în cadrul unei acțiuni organizate de Spitalul TBC
Articolul următorPompierii sibieni au stins incendiul din apropierea localității Mălâncrav după mai bine de 24 de ore