A crescut numărul infecțiilor respiratorii acute, la nivelul județului Sibiu, în ultima săptămână de supraveghere de rutină, din cadrul Direcției de sănătate Publică. Astfle, Au fost înregistrate 2.454 de cazuri, cu circa 20% faţă de cele de săptămâna anterioară de raportare, 2.040 de cazuri.

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 32%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 460 cazuri. Cele mai multe cazuri (125) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 11 de 26.30%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (2.2%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (31%) arată că sunt și cazuri care au necesitat spitalizare.

Cazurile de gripă, neconfirmată cu laboratorul, au fost 44, față de 38 în săptămâna 10. A fost recoltată o probă pentru detectare de virus gripal, cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09. Boala a survenit la un bărbat de 31 de ani din Șelimbăr, neinternat. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică.

Articolul precedentPrefectură: Ședință cu primarii județului pe tema alegerilor din 26 mai
Articolul următorPersoană găsită carbonizată în urma unui incediu la un punct de transformare energie electrică