În perioada 26-28 aprilie vor avea loc mai multe acțiuni ale Jandarmeriei Sibiu de asigurare a ordinii și siguranței publice, pe timpul desfășurării manifestărilor religioase, în mod special în bisericilor. Zilnic, peste 70 de jandarmi sibieni vor acționa independent și în sistem integrat cu I.P.J. Sibiu pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în jurul a 17 lăcașuri de cult.

Scopul acestei acțiuni este acela de a preveni incidentele nedorite care ar putea avea loc în timpul manifestărilor religioase ocazionate de Denia Prohodului și Învierea Domnului. De asemenea, în această perioadă vor fi constituite și echipe de intervenție pregătite să acționeze în cazul apariției unor situații speciale de ordine publică.

Totodată, jandarmii le recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine pe timpul manifestărilor religioase, să manifeste răbdare şi să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale și să solicite ajutorul forţelor de ordine aflate în dispozitiv, în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii.

De asemenea, Jandarmeria Montană le recomandă turiştilor care aleg să petreacă Sărbătorile Pascale în zonele Păltiniș și Bâlea, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care sunt închise în această perioadă a anului şi pot deveni periculoase și să respecte prevederile Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Articolul precedentCum vor funcționa spitalele și farmaciile de sărbători
Articolul următorProgramul instituțiilor din subordinea Primăriei, de sărbători