Viroze respiratorii mai multe în ultima săptămână de supraveghere a celor de la Direcția de Sănătate Publică. Astfel, în săptămâna 11 – 17 noiembrie, au fost raportate 2.108 cazuri de viroze, cu aproximativ 22% mai multe față de săptămâna anterioară.Totodată în Sibiu a ajuns o nouă tranșă de vaccin antigripal. Peste 8.000 de doze au fost distribuite în teritoriu.

În ultima săptămână de supraveghere analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri de viroze respiratorii (circa 31%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

De asemenea, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 348 cazuri. Cele mai multe cazuri (93) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Până acum, în județul Sibiu nu s-a înregistrat niciun caz de gripă confirmată. În ceea ce vaccinurile antigripale, ultima transă a fost primită în 15 noiembrie, atunci când la Sibiu au ajuns 8.040 de doze de vaccin, aceste doze fiind distribuite în teritoriu, către personalul vaccinator.

Articolul precedentVremea se răcește în următoarele zile. La munte sunt anunțate ninsori
Articolul următorPeste 300 de sibieni și-au testat, astăzi, sănătatea plămânilor