Încă puțin și la Sibiu începe cea de-a XII – a ediție a Târgului de Crăciun. Atmosfera de sărbătoare se va instala ăncă din 16 noiembrie și va ține până în 3 ianuarie 2019. Deschiderea Târgului va fi inaugurată cu un concert susținut de artiștii Radu Nechifor și Paula Seling. La această ediție vor fi prezenți peste 100 expozanți din țară și străinătate, sunt pregătite atracții pentru copii și Atelierul lui Moș Crăciun. Noutatea va fi reprezentată de un patinoar în aer liber, de mari dimensiuni.

Anul acesta se anunță proiecții noi, mai spectaculoase pe clădirile din Piața Mare, un patinoar cu gheață naturală și un nou tren turistic care va pleca din gara special amenajată în cadrul Târgului de Crăciun, pe traseul celei mai frumoase străzi din Sibiu, Strada Cetății, urmată de pietonala Nicolae Bălcescu și întoarcerea în Piața Mare.
Parcul lui Moș Crăciun înglobează și anul acesta atracții pentru cei mici. Vor fi 4 ateliere ce se vor desfășura în Atelierul lui Moș Crăciun: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat turta dulce și Decorațiuni Pixel Art.

Pentru grupele de grădiniță și școală este pregătit un sistem de rezervări online disponibil AICI.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociația Events for Tourism, inițiat în anul 2007 de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Evenimentul a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea, atmsofera și tradiția creată.

În cadrul evenimentului se desfășoară proiectul „Christmas in Sibiu – Gastronomy. Culture. Tourism 2018” – cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Articolul precedentSibiul va deveni prima regiune din România care va pune în circulație o monedă locală. Se va numi Sibcoin!
Articolul următorMuzeul ASTRA le destăinuie copiilor secrete din satele natale