Actrița Maia Morgenstern va primi o stea pe Aleea Celebrităților, în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Alături de marea actriță, pe Aleea Celebrităților vor fi distinși și coregraful și dansatorul Sidi Larbi Cherkaoui, actorul și regizorul Pippo Delbono, dramaturgul și regizorul Stan Lai, actorul și regizorul Emmanuel Demarcy –Mota și regizorul Michael Thalheimer.
Aleea Celebrităţilor este concepută ca un loc permanent de celebrare, de recunoaştere a contribuţiilor aduse de diverse personalități de renume mondial, precum şi un tribut adus realizărilor în domeniul cultural şi artistic din Sibiu sau în legătură cu acesta. Aleea Celebrităților de la Sibiu este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood.
“Este, de asemenea, un punct de atracţie turistică, în singurul oraș din România cu trei stele în Ghidul verde Michelin. Aleea Celebrităților este situată între primul şi al doilea zid de apărare pe o alee pietonală, ce uneşte primul teatru construit pe teritoriul României la 1788 cu “Cazarma 90”, unde va fi construit viitorul teatru. Între trecut şi viitor s-a născut această Alee a Celebrităţilor, unde în fiecare an vor fi adăugate nume importante din lumea teatrului, a dansului, a artelor spectacolului”, spune Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu.
De la inaugurarea acestui proiect, acum șase ani, au fost acordate 38 de stele.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 14 – 23 iunie.

Articolul precedentSpectacol de operă de Verdi, în Muzeul din Dumbrava Sibiului
Articolul următorUPDATE | Șoferul care a intrat în mașina Poliției a murit la spital