Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri, 16 noiembrie, la ora 19, anunțând apropierea sărbătorilor de iarnă.

Primăria Sibiu finanțează programul cultural al Târgului, printre care și concertul de deschidere susținut de Paula Seling și Radu Nechifor.

Târgul de Crăciun Sibiu s-a extins de la an la an, adăugându-se noi atracții. În această ediție, s-a adăugat un patinoar care va rămâne deschis pe întreaga perioadă a Târgului.

De asemenea, anul acesta tradiționalul brad de Crăciun a fost înlocuit cu un unul reinterpretat, criticat, însă, de mai mulţi sibieni şi turişti în mediul virtual. Acesta este realizat din metal şi instalaţii luminoase, are o înălțime de 11 metri și un diametru de 3,5 metri.

“Bradul nu are pretenția să fie o replică a bradului natural, nici ca aspect, nici ca dimensiune. Este vorba de un nou concept, mai simplu și minimalist care să păstreze simbolul Crăciunului, dar într-un mod figurat, mai prietenos cu natura. Sibienii au fost mereu deschiși la nou și diferit. Sperăm că vor îmbrățișa și această abordare a bradului de Crăciun, ca parte dintr-un întreg mult mai amplu de elemente și amenajări care aduc atmosfera de Crăciun în Piața Mare a Sibiului. Ca în fiecare an, atmosfera unică, de sărbătoare a Sibiului va fi dată chiar de sibienii și oaspeții care vor vizita orașul la sfârșitul acestui an”, a transmis, joi, Primăria Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Târgul de Crăciun de la Sibiu va rămâne deschis până pe 3 ianuarie 2019.

Articolul precedentCisnădie şi Cârţişoara au devenit, oficial, staţiuni turistice
Articolul următorPrimăria Râmnicu Vâlcea se scuză în urma postării despre bradul de Crăciun de la Sibiu: “Exces de patriotism local!”