În perioada 31 mai – 1 iunie se va desfăşura un maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele organizate la nivel naţional, a anunţat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

 

„În perioada 31 mai – 1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani, în toate centrele de vaccinare organizate la nivel naţional, în centrele fixe, dar şi în alte evenimente de tip maraton de vaccinare care se organizează în complementaritatea centrelor deja funcţionale.

Tinerii, adolescenţii între 16 şi 18 ani, vin, evident, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, se vor prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după 14:00 în centrele de vaccinare şi vor beneficia de acest proces”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Vor fi la nivelul fiecărui judeţ unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00.

„Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a precizat Gheorghiţă.

Articolul precedent10 percheziții domiciliare la sediile unor firme, pentru destructurarea unor grupări infracționale
Articolul următorProiecte de peste 196 milioane de lei pentru infrastructura educațională, medicală și socială, îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei și promovarea spiritului antreprenorial