Mai multe instituţii şi societăţii de interes public din municipiul Tulcea au anunţat, marţi, măsuri suplimentare pentru prevenirea apariţiei unor cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Biblioteca Judeţeană “Panait Cerna” a anunţat că începând de marţi până pe data de 31 martie suspendă toate activităţile culturale programate şi închide sălile de lectură.

“Aceasta este doar o măsură de prevenţie şi nu are temei în existenţa vreunui caz de infectare cu Covid-19. Împrumutul de carte la domiciliu pentru toate secţiile bibliotecii va fi operaţional”, se menţionează în anunţul făcut public de conducerea Bibliotecii Judeţene “Panait Cerna”.

De asemenea, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) a anunţat că în perioada 11-31 martie accesul publicului va fi permis doar în spaţiul special rezervat amenajat în sediile din Tulcea, Babadag şi Măcin, iar audienţele vor fi acordate doar telefonic sau prin e-mail.

“Până la finalul acestei luni, persoanele autorizate şi reprezentanţii birourilor notariale nu vor mai avea acces decât în spaţiul rezervat publicului. Pentru a preveni şi limita răspândirea Covid-19, beneficiarii serviciilor oferite de OCPI Tulcea sunt rugaţi să evite aglomerarea la ghişeu şi să opteze pentru serviciile on-line”, se specifică în anunţul OCPI.

Conducerea societăţii Transport Public SA a făcut public un anunţ privind dezinfectarea tuturor autobuzelor din parcul societăţii de două ori pe zi.

“Suplimentar, autobuzele care circulă pe liniile 1 şi 4 vor fi dezinfectate după fiecare cursă la capătul de linie din Piaţa Neptun. Fiecare autobuz a fost dotat cu dispenser dezinfectant pentru călători, iar fiecare conducător auto deţine câte un dezinfectant şi şerveţele dezinfectante”, se arată în anunţul societăţii Transport Public SA.

De asemenea, Prefectura judeţului Tulcea, printr-un comunicat de presă, a amintit că în momentul de faţă, în judeţ, nicio persoană nu este în carantină şi că nu a fost confirmat vreun caz de infecţie cu Covid19.

“La nivelul judeţului Tulcea, la data de 10 martie, sunt înregistrate 115 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 31 în municipiul Tulcea, în scădere faţă de ziua precedentă”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În timpul unei şedinţe organizată la sediul acestei instituţii, a fost actualizată lista cu spaţiile destinate carantinei în cazul evoluţie infecţiei cu coronavirus, iar în ceea ce priveşte regimul navelor de mărfuri care intră în ţară prin portul Sulina s-a decis întocmirea de urgenţă a unei proceduri de lucru care să limiteze riscurile infecţiei.

“De asemenea, s-a hotărât limitarea accesului aparţinătorilor beneficiarilor din centrele de asistenţă socială de pe raza judeţului Tulcea”, se arată în comunicatul Prefecturii judeţului.

Potrivit aceleiaşi surse, unităţile de alimentaţie publică au obligaţia de a dezinfecta frecvent suprafeţele din apropierea caselor de marcat şi să instituie măsuri pentru evitarea aglomerării, iar reprezentanţii acestora au fost invitaţi la o şedinţă pe tema măsurilor pe care le iau programată pentru joi, 12 martie, informează agerpres

Articolul precedentAl 29-lea caz de coronavirus confirmat în România
Articolul următorSpania îşi închide şcolile şi universităţile