În perioada 27-31 mai, la Sibiu se organizează „Săptămâna Anti-Fumat”, eveniment ce va include numeroase acțiuni de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate, fumatul. Practic, pe parcursul întregii săptămâni vor avea loc activități de informare pe tema riscurilor la care se expun cei care aleg să recurgă la țigări.

„Ziua Mondială fără Tutun, marcată anual în data de 31 mai, reprezintă un prilej pentru ca spitalul nostru, dedicat tratării afecțiunilor pulmonare, să se implice mai puternic și în prevenția și educarea populației. Invităm cât mai multe persoane să se alăture evenimentelor pe care le organizăm în cadrul Săptămânii Anti-Fumat, pentru că este important să fim informați, să ne pese de sănătatea noastră, a semenilor noștri și să trăim într-un mediu cât mai puțin poluat. Doar împreună vom reuși să transmitem un mesaj puternic, prin care să conștientizăm un număr cât mai mare de oameni cu privire la pericolul fumatului”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Marș anti-fumat, în centrul Sibiului

Marșul anti-fumat se va desfășura pe traseul Farmacia 24 – strada Nicolae Bălcescu, Piața Mare şi retur joi, 30 mai, începând cu orele 15.00. În cadrul marșului intitulat „Acordă prioritate vieții! Spune NU fumatului”, împreună cu voluntarii Asociației „Crucea Roșie” Sibiu, fumătorii vor primi mere, în schimbul țigărilor. Ulterior, țigările colectate vor fi distruse, prin ardere, într-un gest simbolic ce semnifică un îndemn de renunțare la acest viciu. Vor participa elevi de la liceele sibiene, studenți ai Universității„Lucian Blaga” Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, voluntari ai mai multor asociații, personal medical și sibieni care doresc să se implice și să contribuie la transmiterea unuib mesaj anti-fumat cât mai puternic. Fiecare participant va putea să aducă o pancartă cu propriile lozinci și desene anti-fumat!

Prezentări anti-fumat în liceele sibiene

În Săptămâna Anti-Fumat vor avea loc prezentări susținute de medicii pneumologi ai Spitalului de Pneumoftiziologie în liceele sibiene, la orele de Dirigenție, pe tema consecințelor negative pe care fumatul le are asupra sănătății. Acestea vor avea loc în fiecare zi din săptămâna 27- 31 mai, astfel încât tinerii sibieni să primească informații anti-fumat din surse medicale avizate și competente. Și, pentru a păstra mesajul pe care îl transmitem prin intermediul marșului anti-fumat: „mere, nu țigări”, medicii noștri le vor oferi elevilor participanți la prezentări, mere, în scopul susținerii unui stil de viață sănătos.

Conferință publică susținută de părintele Constantin Necula

Alături de Marșul Anti-Fumat, această conferință susținută de distinsul părinte Constantin Necula, este menită să amplifice mesajul nostru anti-fumat. Tema conferința este „Dacă ții la viața ta, încearcă să rămâi în viață. Cultura sănătății și a sufletului”. Este o conferință publică, ce va fi organizată în colaborare cu Organizația Tinerilor Sibiu (OTS), în cadrul Săptămânii Anti-Fumat, joi, 30 mai, începând cu orele 18:00. Locul de desfășurare îl reprezintă Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte. Intrarea va fi liberă.

Concurs de desene pe teme anti-fumat pentru elevii sibieni

Elevii sibieni au fost invitați în această perioadă să participe la concursul de desene pe tema „Renunțarea la fumat salvează vieți”, urmând ca în Săptămâna Anti-Fumat să fie anunțați elevii câștigători. Concursul se desfășoară pe 3 secțiuni – învățământ primar, gimnazial și liceal, iar pentru fiecare secțiune vor fi acordate câte 3 premii. Cele mai frumoase desene vor fi expuse pe pancarte, în cadrul Marșului Anti-Fumat, organizat în data de 30 mai.

Calendarul „Săptămânii Anti-Fumat”

29 mai, orele 12:00 – Premierea câștigătorilor Concursului de desene anti-fumat, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Aleea Filozofilor nr.3-5;

30 mai, orele 15:00 – Marș Anti-Fumat, pe traseul str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare – Retur;

30 mai, orele 18:00 – Conferința „Dacă ții la viața ta, încearcă să rămâi în viață. Cultura sănătății și a sufletului”, susținută de părintele Constantin Necula, în Aula „Facultății de Litere și Arte”;

27-31 mai – Prezentări anti-fumat susținute de medicii pneumologi în liceele sibiene, la orele de dirigenție.

Evenimentul este organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Articolul precedentÎncepe o nouă ediție a Salonului Auto de la Sibiu
Articolul următorJandarmeria recrutează candidați MAI