Miercuri începe vaccinarea prin centrele mobile şi prin echipele mobile. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

La început, caravanele vor ajunge în şapte judeţe. În centrele mobile va fi folosit vaccin de la Moderna.

Judeţe in care sunt dislocate centre mobile: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Sibiu.

“… avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare.

Sigur că vor intra rând pe rând şi alte judeţe şi, de asemenea, avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate.(…) în centrele mobile se va administra vaccinul Moderna, care permite din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a adăugat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

 

Articolul precedentOFICIAL: Cum se vor desfăşura slujbele religioase în perioada Paştelui
Articolul următorRaluca Turcan, anunț despre PENSII. Noi sisteme împărțite pe categorii profesionale