Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, au fost prezenți astăzi la Copșa Mică, acolo unde a avut loc o acțiune de plantare a 400 de puieți de stejar, frasin și paltin. La eveniment a fost prezentă și Adela Muntean, prefectul Sibiului.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, în zona Copșa Mică, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva derulează un amplu proiect de reconstrucție ecologică.

Puieții plantați astăzi, pe o suprafață de 500 de metri pătrați, completează o zonă silvică pe care puieții plantați anterior nu s-au prins. La acțiune au participat senatorul Viorel Arcaș și primarii unităților administrativ-teritoriale din zonă: Copșa Mică, Axente Sever, Șeica Mică, Micăsasa și Valea Viilor.

Până în prezent, Romsilva a plantat specii forestiere pe 802 hectare de terenuri afectate de poluare, din zona localității Copșa Mică, din care 254 ha în pădurile intens degradate, iar pe 548 de hectare s-au constituit perimetre de ameliorare. Peste 5 milioane de puieți au fost plantați până acum, valoarea lucrărilor de reconstrucție ecologică, ce includ și lucrări complexe de stabilizare a terenurilor și de ameliorare a solurilor, ajungând la 1,25 milioane de euro.

Poluarea din zona Copșa Mică a fost cauzată, în principal, de activitatea industrială cu profil chimic și de metalurgia neferoasă din perioada 1939 – 2008, de poluarea cu dioxid de sulf și pulberi de metale grele. Urmarea a fost uscarea totală a vegetației forestiere pe 254 ha și degradarea puternică a terenurilor pe o suprafață de aproximativ 10.000 ha.

Înainte de a se deplasa la Copșa Mică, ministrul Ioan Deneș și prefectul Adela Muntean au participat la workshop-ul internațional pentru situri UNESCO, găzduit de sala de conferințe a Hotelului Continental Forum din Sibiu.

Articolul precedent„aproape”, expoziția de fotografie care vorbește despre autism
Articolul următorUn tânăr de 18 ani a murit după ce a căzut de la etajul 7