În perioada 31 decembrie 2019 – 02 ianuarie 2020, în urma activităților preventiv-reactive desfășurate la nivelul județului Sibiu, polițiștii rutieri au constatat șase infracțiuni la regimul rutier.

 

Astfel, trei infracțiuni vizează conducerea unui autoturism de către o persoană care nu deține permis de conducere, două de conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și o infracțiune de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Totodată, au fost ridicate în vederea suspendării 22 de permise de conducere, din care șapte pentru alcool și patru pentru depășirea limitei legale de viteză. Alte 117 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere.

“Spre exemplu, în data de 1 ianuarie 2020, în jurul orei 01.20, polițiștii din Axente Sever au oprit pentru control în trafic, în satul Petiș, un autoturism. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care conducea mașina, respectiv un sibian în vârstă de 28 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier”, explică Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

Articolul precedent15 abonați cu plata facturilor la zi, premiați de către Apă Canal Sibiu
Articolul următorCare e starea drumurilor în județul Sibiu, la această oră