Pe perioada zilelor de week-end polițiștii rutier au dat sancțiuni convenționale de 97.000 de lei. Astfel, în perioada 17 – 19 mai s-au contatat 7 infracțiuni la regimul rutier, au fot reținute 29 de permise de conducere și au fost aplicate 460 de sancțiuni contravenționale. Alcoolul la volan continuă să fie o problemă a șoferilor opriți în traficul sibian. 

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Porumbacu de jos a fost fost oprit în trafic astă noapte, în jurul oreo 1:30, în Sibiu, pe Bulevardul Victoriei. În urma testării alcoolscopice a șoferului, a rezultat o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot noapte trecută, în jurul orei 04:30, pe Șoseaua Alba Iulia, a fost depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în localitatea Sebeșu de Jos, care a prezentat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seria șoferilor depistați sub influența alcoolului a continuat, iar în localitatea Gura Râului, un localnic în vârstă de 63 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost depistat cu o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza orașului Ocna Sibiului, un localnic în vârstă de 35 de ani a condus un autoturism pe strada Podului având o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Una dintre situațiile grave a fost cea provocată de un sibian în vârstă de 20 de ani care a condus un autoturism pe aleea de acces în incinta Cimitirului Municipal Sibiu, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere și a acroșat un alt autoturism parcat. Din fericire, de această dată, totul s-a terminat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a constatat că sibianul nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul este neînmatriculat.

În toate aceste situații șoferii s-au ales cu dosar penal în funcție de infracțiunea pe care au comis-o.

Articolul precedentBC CSU Sibiu s-a calificat în finală
Articolul următorO serie de lucrări la canalizare restricționează traficul pe strada Podului