În perioada 7 – 9 noiembrie, Muzeul ASTRA desfășoară ultima etapă a proiectului “Asta știu eu despre satul meu!”.

În această perioadă, copiii vor realiza o expoziție de fotografie, vor alege dintre lucrările cele mai reprezentative și vor spune o poveste în imagini despre lucrurile valoroase pe care le-au descoperit la ei în sat și despre activitățile la care au participat în cadrul proiectului.
Vernisajul expoziției va avea loc concomitent în cele trei localități implicate în proiect, Nou Român, Valea Viilor și Copșa Mare, vineri, 9 noiembrie 2018, ora 13.
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a desfășurat în perioada iulie – noiembrie 2018 proiectul cultural educațional “Asta știu eu despre satul meu!”, cu scopul de a facilita accesul copiilor proveniți din zone rurale izolate, la mediul cultural.
“Proiectul a fost unul de conștientizare, în rândul elevilor, a valorilor culturale locale și a urmărit formarea de comportamente și atitudini pozitive față de valorile tradiționale. Sub îndrumarea specialiștilor Muzeului ASTRA, copiii au devenit mici muzeografi: au fotografiat locurile cele mai importante din satul lor, au luat interviuri meșterilor, preotului, primarului, învățătoarei și au identificat resursele locale (culturale și naturale). În cadrul atelierului de storytelling au devenit protagoniști de poveste prin animarea unor diafilme, iar jocul de rol i-a transpus în lumea meșteșugurilor sau ocupațiilor tradiționale, oferindu-le șansa de a înțelege patrimoniul local ca pe o sursă de dezvoltare economică. Toate acestea pentru ca acum, la final de proiect, ei să poată spune cu mândrie: Asta știu eu despre satul meu!”, spun organizatorii.
Proiectul cultural este cofinanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 61.042 lei.

Articolul precedentMai puțin de două săptămâni până la inaugurarea Târgului de Crăciun
Articolul următorZeci de angajați în Asistență Socială au protestat în fața Consiliului Județean Sibiu