Nouă elevi din clasa I C a Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu sunt izolaţi la domiciliu, fiind cazuri de suspiciune de gripă. 

Din primele informaţii, se pare că aceştia au fost într-o tabără de schi, organizată într-o pensiune din Păltiniș.
“Au fost recoltate în cursul acestei săptămâni două probe pentru detectare de virus gripal, de la doi elevi ai Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu, unde s-au semnalt nouă cazuri cu suspiciune de gripă la clasa I C, demarândsu-se o investigaţie epidemiologică privind un posibil focar în colectivitate. Din primele informații culese, reiese faptul că elevii au participat la o tabără de schi, organizată la o pensiune din Păltiniș, iar cazurile de îmbolnăvire au debutat imediat după plecarea din tabără. Toți bolnavii au fost izolați la domiciliu, cu tratament antiviral, fiind recomandată suspendarea temporară a cursurilor până în data de 21.02.2020. Probele recoltate sunt în curs de investigare”, a declarat Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Sănătate Publică a Județului Sibiu.
Potrivit acesteia, rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice.

Articolul precedentȘapte clase de elevi și preșcolari au stat, astăzi, acasă
Articolul următorPrimăria Sibiu a răsplătit sportivii cu performanțe în 2019. Premii în valoare de 127.000 lei