Sâmbătă, 30 martie, Programul Național Cantus Mundi organizează, la nivel național, evenimente muzicale cu ocazia „Orei Pământului”, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 12.000 de copii și tineri din corurile Cantus Mundi se vor reuni sub sloganul internațional al World Wide Fund for Nature (WWF) – „Conectează-te cu natura! Acum este momentul să acționăm!”. Este cea de-a patra ediție a acestui eveniment.

În județul Sibiu, „Ora Pământului 2019” va fi sarbatorit de peste 1.000 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi astfel: 930 de copii din 13 coruri vor cânta în Piața Mare a Sibiului, simultan cu corul din Agnita al Colegiului Tehnic. Copiii și tinerii, alături de coordonatorii corurilor, familii și prieteni, vor cânta pentru a aduce naturii și sibienilor mesajul lor de implicare și responsabilitate. Începând cu ora 20:30, corurile de copii Cantus Mundi vor interpreta cântece special selectate pentru acest moment și, in același timp, se va întrerupe iluminatul în zonele de organizare ale evenimentelor.

Sărbătorirea „Orei Pământului” se va desfășura simultan în 85 de localități din 33 de județe din țară: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

„Copiii României vor cânta într-un glas pentru sănătatea Pământului. Cantus Mundi este cel mai mare organizator de evenimente muzicale în cadrul Earth Hour 2019, acțiunile corale desfășurându-se în 81 de localități. Este un efort imens pe care echipa Madrigal-Cantus Mundi îl face și îi chemăm alături de acești minunați copii pe toți cei care înțeleg că România se va schimba prin vocile acestora.”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Lista evenimentelor „Ora Pământului” organizate de către Programului Național Cantus Mundi va fi actualizată pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania periodic.

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. A început pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră, Ora Pământului. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

 

 

Articolul precedentPeste 900 de locuri de muncă disponibile în județul Sibiu
Articolul următorCaravana SMURD stationează în Sibiu și Copșa Mică