Până și infractorii poartă mască! Polițiștii sibieni au primit o sesizare, astăzi, din partea  unei femei de 77 de ani, căreia un bărbat ce s-a dat drept angajat al unei firme ce se ocupă de efectuarea unor reparații la infrastructura de cablu i-a furat suma de 1.200 de lei.

“O femeie în vârstă de 77 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, a sesizat faptul că a fost victima unui furt. Polițiștii de la investigații criminale, în urma cercetărilor efectuate, au constatat că un bărbat a cărui identitate a rămas necunoscută, a pătruns în locuința victimei, cu acordul acesteia, invocând necesitatea efectuării unor reparații la infrastructura de cablu. În imobil, bărbatul i-a cerut să îi schimbe o bancnotă de 200 de lei și profitând de neatenția femeii, i-a sustras 1200 de lei dintr-un dulap în care aceasta își păstra banii”, a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 
Falsul angajat purta mască de protecție. 
Polițiștii Biroului Investigații Criminale efectuează cercetări pentru a identifica și trage la răspundere autorul.
Poliția Sibiu atrage, astfel, atenția cu privire la un nou mod de operare: furtul prin împrietenire, cu mască și mănuși. Unul dintre modurile de operare ale hoților care fură din locuințe este cel „prin împrietenire”. “Acești infractori acționează prin distragerea atenției sau atribuirea unor calități false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei. Acum, în perioadă de criză sanitară, aceștia și-au pus și mască și mănuși”, mai transmite IPJ Sibiu.
Polițiștii recomandă sibienilor să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparații TV, internet, instalații sanitare, sau altele, să solicite prezentarea legitimației.
De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să roage un vecin să fie de față, atunci când în locuința lor se desfășoară astfel de lucrări, să nu plătească astfel de servicii pe loc, ci ulterior lucrărilor, după emiterea unei facturi.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentVIDEO: Noi măsuri de la Cotroceni. Klaus Iohannis: ”VIRUSUL este, încă, printre noi! Să nu irosim ce am câștigat cu mari sacrificii”
Articolul următorServiciul Public de Evidență a Persoanelor și-a reluat activitatea. Ce măsuri de protecție au fost luate