Sute de sibieni au luat parte joi, 30 mai, la conferința publică susținută de părintele Constantin Necula, menită să amplifice mesajul anti-fumat transmis în cadrul “Săptămânii Anti-Fumat”. Tema conferinței a fost „Dacă ții la viața ta, încearcă să rămâi în viață. Cultura sănătății și a sufletului”.

„Sper din toată inima ca oamenii să înțeleagă că nu ne-am transformat în lupi moraliști. Nu vin să vă vorbesc din afară, deoarece am fost suficient de mult timp fumător cât să înțeleg că este o prostie. Eu sunt probabil printre puținii care s-au lăsat de fumat în armată. Așa că înțeleg o dată în plus efortul oamenilor de a ieși din ispita aceasta. Eu nu-i mai judec de ani de zile. Îi îmbrățișez doar și pot să-i însoțesc. Firea umană este supusă azi unei absolut abuzive degringolade morale și sufletești. Săptămâna aceasta să fie o săptămână în care nu judecăm pe nimeni. E o săptămână în care întindem o mână și cine vrea să plece cu mâna noastră mai departe foarte bine. Vă încurajez să credeți dincolo de lucrurile care par în aparență de neînvins”, a spus părintele Constantin Necula.

Alături de părintele Constantin Necula a participat și psihologul Alexandru Leșcău, din partea Asociației Crucea Albastră Sibiu. Conferința publică a fost organizată în colaborare cu Organizația Tinerilor Sibiu (OTS), în cadrul Săptămânii Anti-Fumat, în Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte.

„Cred că este momentul să le spunem oamenilor că dincolo de fumat stă o negrijă față de sine și că e nevoie ca atunci când vor să își păzească viața, chiar să o facă. Nu pot doar să mă rog, trebuie să și întind o mână și sper să o facem cât mai profesionist. Există centre care ar trebui înmulțite în țară, în care să conteze mai mult oamenii decât acțiunile și să conteze în primul rând întinderea mâinii către ei. Este marcată o zi fără tutun, dar eu zic că de fapt ar fi bun un tutun fără oameni, nu oameni fără tutun”, a concluzionat părintele Constantin Necula.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a organizat în perioada 27-31 mai „Săptămâna Anti-Fumat”, eveniment ce a inclus numeroase acțiuni de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate, fumatul. Astfel, timp de o săptămână au avut loc prezentări, conferințe, concursuri, marș anti-fumat, cu scopul de a contribui la informarea populației pe tema riscurilor la care se expun cei care aleg să recurgă la țigări.

Articolul precedentAccident pe DN1. Două microbuze s-au ciocnit
Articolul următorMedicii pneumologi au promovat mesajul anti-fumat în liceele sibiene