Unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura, din 13 septembrie, asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19, potrivit unei decizii a Ministerului Sănătății. 

Ministerul Sănătății a informat luni că a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2  la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare sau într-o altă unitate sanitară, mai precizează sursa citată. 

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021, se arată într-un comunicat. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCel mai mare studiu clinic al unui test de sânge care poate detectat 50 de tipuri de cancer, demarat în Marea Britanie
Articolul următorSimona Halep a confirmat participarea la turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca