Patru sibieni din comuna Brateiu au fost reținuți, joi, fiind bănuiți că au furat cablu de la o rețea de comunicații de pe raza localității Veseuș, din județul Alba.

“La data de 13 februarie 2020, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reținerii față de patru bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 37 de ani, toți din comuna Brateiu, județul Sibiu, care sunt bănuiți de săvârșirea a 3 furturi de cablu de la o rețea de comunicații, de pe raza localității Veseuș, comuna Jidvei”, transmit reprezentanții IPJ Alba.
Potrivit acestora, în nopțile de 21-22 ianuarie, 28-29 ianuarie și 6-7 februarie, sibienii ar fi sustras 1.350 de metri de cablu din cupru, de la instalația de telecomunicații aparținând unei societăți comerciale specializată. Prejudiciul a fost estimat de societatea păgubită la 45.780 lei. 
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reușit să identifice probe și bunuri folosite în activitatea infracțională și au pus în aplicare cele patru mandate de aducere. 
În cursul zilei de azi, 14 februarie, persoanele reținute au fost prezentate în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legal.

Articolul precedentDoar câteva bilete au mai rămas pentru Concertul Luiza Zan & Jazzpar Trio de la Sala Thalia
Articolul următorUn jandarm sibian, distins cu medalia SUA “Army Achievement”