Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susține, în premieră, Concertul Dedicat Zilei Naționale a României, duminică, 1 decembrie, la Ateneul Român din București. Concertul va începe la ora 19.00 și va fi dirijat de Cristian Lupeș, avându-i ca soliști pe Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție). Același concert va fi prezentat și la Sibiu, în 30 noiembrie, la Sala Thalia, tot de la ora 19.00.

Evenimentele dedicate zilei de 1 decembrie vor debuta în 29 noiembrie cu o expozitie de artă românească unică, în foyerul sălii Thalia a Filarmonicii. Până duminică 1 decembrie vor fi prezentate publicului tablouri celebre intrate în patrimoniul național: Grigorescu, Luchian, Amman, Tonitza, etc. Ele provin din colecții private, iar după expozitia de la Sibiu și licitatia Artmark (organizatorul expozitiei) tablourile vor pleca în alte colecții private. Vedeta expoziției este o lucrare semnată de Nicolae Grigorescu.

Invitațiile pentru cocnertul de la Sibiu pot fi procurate de la Casa de Bilete a Filarmonicii începând de miercuri, 20 noiembrie 2019. Informații la telefon 0735.566.486.

PROGRAM

29 noimebire – 1 decembrie: Expozitie Artmark Sala Thalia. intrare pe bază de bilet.

30 noimebire: Sala Thalia Sibiu, ora 19.00 Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie: intrare pe bază de invitatie

1 decembrie: Ateneul Român București, ora 19.00 Concert Extraordinar dedicat Zilei Naționale ÎNTÂI Decembrie

1 decembrie: Piața Mare Sibiu, ora 19.00 Transmisiune Live a concertului de la Ateneu.

 

 

Articolul precedentAeromodele și pictură la „Ziua Micilor Cercetători”. Participarea este gratuită
Articolul următorPeste 1.000 de cărți electronice pot fi accesate gratuit pe o platformă a Bibliotecii Astra