UPDATE, ORA 13.10: Potrivit unor surse, din Sibiu sunt ridicate doar documente, fără mandate de aducere.

Știre inițială:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat patru percheziții în județele Olt și Sibiu, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală. Potrivit IPJ Olt, au fost puse în executare două mandate de aducere.

“La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat 4 percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În fapt, administratorii unei firme din județul Olt sunt bănuiți că, în perioada 2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăți comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.-ului”, spune IPJ Olt.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.
Au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
La acțiune au participat 20 polițiști de la inspectoratele de poliție județene. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

Articolul precedentPatru persoane au ajuns la spital, după ce au căzut pe gheață în ultimele 24 de ore
Articolul următorAparatură medicală performantă pentru Spitalul TBC