Înainte de a achiziționa un produs de machiaj specific, majoritatea femeilor doresc să-l testeze pentru a se asigura că se potrivește nevoilor lor. Multe magazine de cosmetice oferă clienților lor mostre din fiecare produs, dar utilizarea acestora trebuie făcută cu prudență. 

Medicii dermatologi avertizează că există anumite riscuri ascunse asociate cu testerele de machiaj și potențialul lor de a provoca îmbolnăviri.

Clientele au posibilitatea să testeze fondul de ten, rujurile și fardurile de pleoape înainte de a le achiziționa. Majoritatea magazinelor specializate oferă doritoarelor de produse de înfrumusețare mostre din fiecare categorie și nuanță, permițându-le astfel să experimenteze textura, nuanța și rezistența produselor pe care doresc să le cumpere pe fața lor.

Specialiștii avertizează că, deși testerele de machiaj pot fi aplicate pe ten fără restricții, nu este recomandat să le utilizăm direct pe față. Analize efectuate la microscop au demonstrat că multe dintre testerele de produse de machiaj din magazine conțin o concentrație semnificativă de microbi, care pot cauza îmbolnăviri.

Printre produsele cele mai susceptibile de a fi contaminate se numără pudrele de față, fardurile de obraz și cele de pleoape. Acestea adună cei mai mulți microbi, deoarece oamenii își pun degetele pe ele atunci când doresc să testeze nuanța sau textura.

S-a observat o cantitate redusă de microbi în cazul rujurilor și al rimelurilor. Cu toate acestea, nu este recomandat să testăm direct aceste produse pe față atunci când intenționăm să le achiziționăm. Deoarece ochii sunt extrem de sensibili, nu ar trebui să aplicăm nici farduri din testere, nici creioane și nici rimel desfăcut din magazin.

Textura, nuanța și rezistența fardurilor și a creioanelor pot fi testate pe mână. Putem evalua cu ușurință dacă fardurile au o textură pudrată sau cremoasă, cum se aplică și cât de rezistente sunt.

Articolul precedentPână la ce dată mai sunt VALABILE polițele RCA de la Euroins? Anunțul Fondului de Garantare a Asiguraților
Articolul următorUn produs din coșul de bază al românilor se scumpește din cauza Ucrainei – Decizia care lasă România fără o resursă importantă