Aproximativ 1.500 de sibieni au ieșit în stradă, vineri, pentru a-și exprima susținerea Laurei Codruța Kovesi.

Mitingul, avizat de Primăria Sibiu, se desfășoară în aceste momente pe străzile din oraș, participanții purtând cu ei pancarte adresate conducerii Guvernului și  a Partidului Social-Democrat. De asemenea, manifestanții strigă “Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, “Codruța, nu uita/ Sibiu-i de partea ta!”, “Vrem Codruța la Guvern”, “Jos Tudorel, Codruța la Guvern!” și “PSD, ciumă roșie!”.

Dan Barna: “Vedem folosirea puterii!”

La mitingul de la Sibiu participă și Dan Barna, președintele USR.
“De doi ani și jumătate, de câte ori sunt în Sibiu, sunt alături de cetățenii de aici. Din nou, sunt proteste în România, pentru că – din nou – vedem folosirea puterii. Acum, pentru a o bloca pe Laura Codruța Kovesi să fie procuror european. Pentru că un procuror european român ar însemna confirmarea că ceea ce fac Liviu Dragnea și oamenii din jurul lui este un atac asupra justiției, ar însemna confirmarea la nivel european, al statelor europene, că doamna Kovesi că este un profesionist care merită să fie procuror european. De aici vine disperarea pe care o are PSD-ul. (…) Am ieșit în stradă pentru că nu vrem să fim o nație de hoți, nu mai putem continua ca România să devină un stat în care o mână de infractori conturează viitorul nostru și din care zilnic sute de tineri pleacă”, a spus Dan Barna.
Mitingul de la Sibiu se numește “Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!”.
“Pe de o parte, este o solidarizare cu Laura Codruța Kovesi și cu felul inadmisibil în care a fost tratată. Pe de altă parte, e o încercare de a nu lăsa România să devină un stat represiv. Noi am văzut că, cel puțin din 10 august încoace, PSD-ul nu mai are nicio reținere în a trata cetățenii României ca pe niște dușmani, inamici, în a reprima proteste pașnice, orice încercare care nu convine acestui Guvern. Dacă ne uităm la destinul lui Kovesi, orice cetățean român care în ochii Guvernului devine un inamic este pasibil de a fi distrus, a fi sabotat, de a fi reprimat pe orice cale. E inadmisibil!”, a spus Radu Vancu, unul dintre membrii comunității “Vă vedem din Sibiu”, cea care a organizat evenimentul de vineri seară.
Mitingul este programat să se desfășoare până în jurul orei 21.

FOTO: Silviu Pumnea

Publicată de Vă vedem din Sibiu pe Vineri, 15 februarie 2019

Nu vrem să fim o nație de hoți!Cetățenii sunt și astăzi în stradă pentru a apăra democrația din România. Nu abandonăm!

Publicată de Dan Barna pe Vineri, 15 februarie 2019

Articolul precedentAmbulatoriul Spitalului TBC va fi reabilitat pe fonduri europene
Articolul următorDouă persoane au fost rănite într-un accident la ieșire din Sibiu