Peste 100 de forțe de ordine intervin în cadrul simulării producerii unui incendiu la Primăria municipiului Sibiu. Este vorba despre pompieri și salvatori din cadrul ISU Sibiu, precum și aproximativ 30 de forțe de sprijin formate din angajați ai SSU al Primăriei Mun. Sibiu, polițiști, jandarmi, angajați ai Poliţiei Locale Sibiu, angajați ai SAJ Sibiu, membri ai organizației Crucea Roşie Filiala Sibiu.

În vederea soluționării situației de urgență simulate sunt mobilizate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de salvare de la înălțime, o autospeciala CBRN, 6 autospeciale pentru suport logistic, transport persoane și materiale, 2 ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.

Chiar la această oră Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la sediul Primăriei municipiului Sibiu, din Piața Mare, în colaborare cu Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, Crucea Roşie Sibiu și Poliţia Locală Sibiu.

Simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției, în urma prăbușirii parțiale a acoperișului, sub greutatea masivă a zăpezii. De asemenea, mai multe victime au fost surprinse în clădire și nu se pot evacua. Pe lângă sediul primăriei, scenariul prevede faptul că sunt afectate și clădiri administrative și individuale aflate în vecinătate.

În urma extinderii incendiului, ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu se va inunda cu fum și gaze toxice, situație simulată cât mai real posibil prin folosirea fumigenelor. Vor fi montate corturi de prim ajutor și triaj în proximitatea obiectivului incendiat.

„În acest context, recomandăm cetățenilor care tranzitează zona centrală să nu intre în panică și să respecte indicațiile forțelor aflate la fața locului. De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, atenționăm participanții la trafic să ia măsuri de conduită preventivă”, spun reprezentanții ISU.

Articolul precedentPercheziții în Sibiu pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani
Articolul următorFoto/Video: Profesorii pichetează sediul Prefecturii într-un protest tăcut