Peste 100 de locuitori ai mărilor în expoziția „Orașul din adâncuri”, Nr. 1. Expoziția marchează Ziua Internațională a Zonelor Urbane care se ține pe 8 noiembrie.

„Această zi aniversară este sărbătorită din 1949, în peste 30 de țări, cu scopul de a veni în sprijinul specialiștilor interesați, dar și a publicului larg, cu soluții pentru organizarea orașelor fără a afecta mediul înconjurător. Omul, una dintre forțele naturii, construiește și transformă mediul înconjurător după placul său. Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu (secție a Muzeului Național Brukenthal), protectorul mediului înconjurător, prezintă, cu această ocazie, orașul sau urbea din adâncurile mărilor și oceanelor, cu care împărțim spațiul vital”, spun curatorii expoziției.

Expoziția cuprinde peste 100 de locuitori ai mărilor. Această expoziție vine în completarea expoziției permanente generale a muzeului. Piesele expuse fac parte din colecțiile Societății Ardelene de Științele Naturii din Sibiu, care încă de la înființare în 1849, a avut ca obiectiv cunoașterea valorilor naturale ale lumii și captarea interesului a cât mai mulor iubitori ai naturii spre necesității protejării și conservării acestora.

Expoziția va fi deschisă până în 30 aprilie 2019.

Articolul precedent“În 3 e mai bine”, comedie prezentată în această seară
Articolul următorHandal Club Sibiu are meci în 11 noiembrie cu HCM Sighișoara