Acces gratuit la peste 1.000 de cărți electronice prin intermediul unei platforme on-line de împrumut, oferite de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Pentru accesarea documentelor electronice utilizatorii trebuie să dețină un permis de acces valid la bibliotecă.

Biblioteca ASTRA pune la dispoziția publicului o serie de documente electronice prin platforma on-line de împrumut CLOUD LIBRARY. Intrarea în această platformă digitală se realizează prin accesarea catalogului on-line al bibliotecii,  sau prin descărcarea aplicației pe dispozitivul propriu.

Publicațiile pot fi consultate oriunde s-ar afla utilizatorul și pe orice dispozitiv personal, fix sau portabil: computer personal, tabletă, laptop, e-Book-reader, Kindle, iPad sau smartphone. Interfața aplicației este ușor de utilizat și oferă sincronizare pe toate dispozitivele utilizatorului. Accesul în CLOUD LIBRARY se face prin câțiva pași simpli, urmând indicațiile oferite în ghidul de pe web site-ul bibliotecii. Autentificarea în platforma digitală se realizează prin completarea datelor utilizatorului: ID utilizator (numărul de pe Permisul de acces) și Password (parola generată automat sau particularizată).

„Biblioteca publică reprezintă nu doar un centru de informare și documentare pentru membrii unei comunități, ci constituie un reper, o ancoră de care pot dispune toți utilizatorii, fie ei fizici sau virtuali. În orice comunitate, bibliotecile au luptat mereu pentru adaptarea misiunii la cerințele pieței, pentru modernizarea serviciilor în vederea satisfacerii necesităților de informare și educare. În cazul platformei electronice CLOUD LIBRARY a Bibliotecii ASTRA, cred că cel mai important aspect constă în faptul că îi permite utilizatorului acces la informație aproape instantaneu, folosind tehnologia digitală deținută. În egală măsură, lectura digitală conferă mult confort, libertate și flexibilitate, utilizatorul nefiind nevoit să vină la bibliotecă pentru a împrumuta documentul dorit. Un alt aspect atrăgător în ceea ce privește accesarea titlurilor din CLOUD LIBRARY consider că este faptul că se poate personaliza modalitatea de afișare a textului pe dispozitivul personal. Intenția noastră este aceea de a îmbogăți colecția de cărți electronice cu noi documente apărute pe piața de carte digitală, deoarece CARTEA, indiferent de suportul și formatul pe care se prezintă, rămâne instrumentul fundamental în desăvârșirea cunoașterii și educației individului.”, spune managerul instituției, dl. Silviu BORȘ.

În prezent, colecția de cărți electronice a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu cuprinde documente din majoritatea domeniilor cunoașterii și în principalele limbi de circulație internațională. Există o mulțime de titluri cunoscute din literatura clasică și cea modernă, titluri de ficțiune și nonficțiune, pentru toate categoriile de vârstă. Utilizatorii pot transmite bibliotecii sugestii sau recomandări de publicații pentru a fi achiziționate și puse la dispoziție. Publicațiile disponibile în cadrul platformei CLOUD LIBRARY sunt împărțite în mai multe secțiuni: Literatură, Educație, Politică, Drept și Legislație, Economie și Afaceri, Religie, Istorie, Filozofie, Sociologie, Psihologie, Medicină și Sănătate, Sport, Hobby, Turism, Gastronomie și alte domenii.

Împrumutul unui titlu selectat se realizează pentru o perioadă de maxim 15 zile calendaristice, cu posibilitatea prelungirii cu aceeași perioadă. Un aspect pozitiv în această experiență digitală este faptul că nu există penalizări pentru întârzierea restituirii unui document, deoarece împrumutul expiră automat la încheierea perioadei stabilite, iar documentul devine din nou disponibil pentru alți utilizatori.

 

Articolul precedentPe 1 decembrie Filarmonica de Stat Sibiu concertează în premieră la Ateneul Român din București
Articolul următorJoi se va întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Cisnădie