În acest sfârșit de săptămână în care s-a sărbătorit 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 100 de pompieri militari sibieni cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

 Misiunile au fost reprezentate cu precădere de cazurile de natură medicală (125 cazuri medicale) dar salvatorii sibieni au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui garaj din localitatea Hamba precum și pentru salvarea vieții unui animal rămas blocat între șinele căii ferate din localitatea Turnu Roșu.

De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor situații de urgență, echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Sibiu au efectuat în mod organizat, 11 verificări și activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Sibiu.  

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.    

Articolul precedentPeste 15 milioane de lei, sprijin către autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale
Articolul următorSURSE: Rusia ar avea în plan să intervină militar în Republica Moldova