Pompierii sibieni au intervenit în minivacanța de 1 Mai în peste 200 de intervenții în situații de urgență. Astfel, au fost stinse nouă incendii, trei dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, au intervenit la salvarea victimelor ca urmare a producerii unui accident rutier, asanarea unui element de muniție, dar și pentru acordarea primului-ajutor medical unui număr de 96 de persoane cu afecțiuni medicale. Alte 94 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

De asemenea, reprezentanții ISU menționează că, dintre cele nouă incendii, șase s-au manifestat la gospodării cetățenești, pubele menajere și cabluri electrice, în localitățile Mârșa, Sibiu, Ocna Sibiului și Gârbova. Alte trei incendii, care au impus intervenția pompierilor, au izbucnit la vegetație uscată pe raza localităților Aciliu, Dumbrăveni și Sibiu.
În noaptea de Înviere, pompierii sibieni au desfășurat misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, dar și de asigurare a intervenției operative în cazul producerii unor situații de urgență, la biserici și mănăstiri.
Tot în această perioadă, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit pentru asanarea unui element de muniție, rămas neeexplodat din timpul conflictelor armate, descoperit de către un cetățean, pe raza localității Avrig.
„Reamintim cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, transmit pompierii.

Articolul precedentVideo: Un muncitor a decedat după ce a căzut de la 9 metri
Articolul următorEmisiuni de titluri de stat și în luna Mai