O nouă donație impresionantă de materiale educaționale în limba germană pentru școlile din Sibiu și din țară a fost făcutp de Editura „Veritas din Austria. Instituția a donat 27.093 de cărți și materiale educaționale pentru școlile din Sibiu și din țară prin intermediul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic – linia germană din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din Sibiu. Cărțile și caietele însoțite de CD-uri vor fi distribuite cadrelor didactice din școli cu sprijinul unei rețele de parteneri implicați din comunitatea sibiană.

Donația este rezultatul unui proiect de mobilitate profesională Erasmus + care a contribuit la dezvoltarea unor relații solide și durabile cu parteneri din Austria.

Donația care se adresează învățământului primar și gimnazial, va fi gestionată și coordonată de Liane Iunesch, conferențiar universitar la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu care se va ocupa de distribuirea resurselor educaționale cu sprijinul Comisiei pentru Educație a Forumului German din Sibiu și al Clubului de Afaceri German.

„Am primit o gamă variată de materiale didactice pentru clasele I-VIII pe care cadrele didactice de la secția germană le pot folosi pentru a construi experiențe de învățare interactive la clasă, care să le stimuleze creativitatea elevilor și să le dezvolte abilități esențiale. Am fost plăcut surprinși încă o dată de generozitatea editurii Veritas, dar și de promptitudinea cu care s-a mobilizat voluntar o rețea de parteneri din Sibiu. Având în vedere dimensiunea donației, am avut nevoie de tot sprijinul pentru depozitarea, organizarea și distribuirea materialelor primite. Am reușit deja să împărțim cu ajutorul voluntarilor o parte cărțile și caietele primite în județul Sibiu și vom continua să distribuim materialele educaționale și în restul țării profesorilor interesați”, precizează Liane Iunesch, coordonatoarea proiectului.

 

Articolul precedentMuzeul Astra prezent la o expoziție de măști în Havana, Cuba
Articolul următorGaz Metan a primit licența de Liga 1 pentru sezonul 2019-2020