Peste 3.000 de nașteri au fost înregistrate la maternitatea din Sibiu, în anul 2018. În aceste condiții, numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2018 pentru al șaselea an consecutiv, anunță reprezentanșii instituției. 

Datele consemnate indică un total de 3.023 de nașteri, dintre care 55 gemelare și trei de tripleți. Per total, s-au înregistrat 3.084 de nou-născuți, dintre care 1.526 de băieți și 1.558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017.

Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor din 2018 este mai mare cu peste 22%.

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie cu 303 de nou-născuți iar cea mai slabă – aprilie, cu 229 nou-născuți.

„Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului.

Articolul precedent– 23 de grade s-au înregistrat noapte trecută la Sibiu. Cele mai scăzute temperaturi din Transilvania
Articolul următorFC Hermannstadt a reluat pregătirile